Bemutatták a ruhákat, amikben a magyar sportolók bevonulnak a párizsi olimpiára

2024. május 6. – 20:17

Bemutatták a ruhákat, amikben a magyar sportolók bevonulnak a párizsi olimpiára
Kapás Boglárka és T. Danny – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfő este a Várkert Bazárban bemutatta azokat a ruhákat, amiket majd a magyar sportolók viselnek a párizsi olimpia megnyitóján. A rendezvény a Sporthoz öltözve nevet kapta, a kifutóra nemcsak sportolók, hanem színészek, zenészek és műsorvezetők is kivonultak a hazai sport vezérkara előtt.

Ez lesz az első olyan alkalom, amin a magyar olimpiai és paralimpiai csapatnak ugyanolyan lesz a formaruhája.

A párizsi olimpia különlegessége lesz, hogy nem egy stadionba vonulnak be a sportolók, hanem hajóval érkeznek a Szajna partjára a nemzeti csapatok. A többi részlet egyelőre még nem derült ki.

A világbajnok úszó, Kapás Boglárka mutatta be elsőnek a zöld formaruhát, és a sógora Telegdy Dániel, ismertebb nevén T. Danny. A férfi olimpikonok ebben lesznek a megnyitón.

A ruhákat egy magyar cég, a Heavy Tools tervezte és gyártotta. Az elegancia mellett az volt az alapgondolat, hogy a felvonuló ruhákban a magyar nemzeti színek mellett kedveskedjenek és tisztelegjenek a rendező franciáknak is. A nőknél így tehát a zöld dominál, a férfiak zakójában pedig az a kék, amit a francia zászlóból jól ismerünk. A ruha kiválasztásában Epres Panni modell is segített. Ünnepi ruhákat a Roland Divatház ad az olimpikonoknak.

„Próbáltunk a ruhában előrelépni, kell egy könnyedebb, lazább viselet megnyitóra, ahol várhatóan meleg lesz. Az ünnepi fogadásokra is kapnak majd egy ruhát az olimpikonok, hiszen oda is menniük kell. Azt gondoljuk, hogy ez a ruha méltó lesz a rendezvényhez” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Gyulay Zsolt, a MOB elnöke.

A MOB elhatározta, hogy most először csapatkapitányok is lesznek, az egyik a már említett Kapás Boglárka, a másik a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron. „Menő dolog kapitánynak lenni, nem gondoltam volna, hogy pályafutásom utolsó évében ilyen megtiszteltetés ér” – jelentette ki Kapás.

Szilágyi arról beszélt, örül annak, hogy nagy csapattal megyünk. Azt kívánja mindenkinek, hogy azt mondhassa el a végén, mindent megtett a jó szereplésért, és nem volt több benne, mindent kiadott magából.

Fent: Udvaros Dorottya a válogatott melegítőjében. Lent: Gulyás Michelle és Kucsera Gábor – Fotó: Bődey János / Telex Fent: Udvaros Dorottya a válogatott melegítőjében. Lent: Gulyás Michelle és Kucsera Gábor – Fotó: Bődey János / Telex
Fent: Udvaros Dorottya a válogatott melegítőjében. Lent: Gulyás Michelle és Kucsera Gábor – Fotó: Bődey János / Telex

A sportruházatot ezúttal is az Adidastól kapják az olimpikonok, ahogy az elmúlt hatvan évben megszokhattuk. A Hungary felirat mellett a Magyarország is megtalálható a pólókon és melegítőkön. A magyarok mellett az alábbi országokat látja el a német cég: Bahrein, Etiópia, Franciaország (atlétika, kézilabda), Írország, Kuba, Nagy-Britannia, Lengyelország (röplabda), Magyarország és Törökország.

Pillanatnyilag 153 kvótát gyűjtöttek eddig a magyar sportolók, az olimpiai csapat létszáma 190 fő körül lehet – még sokan küzdenek a részvételért – majd július végén és augusztus elején.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!