A kampányfőnök futott bele a Fidesz lángoló plakátjaiba Ózdon a helyi szervezet szerint

Másolás

Vágólapra másolva

Leszaggatták a Fidesz ózdi szervezetének 60 választási plakátját a városban, szombat éjjel pedig ismeretlenek felgyújtották a habkartonra kasírozott táblákat, írta közleményében a Fidesz–KDNP, és az esetet több fotóval is igazolták.

Megkerestük a Fidesz ózdi polgármesterjelöltjét, Csuzda Gábort, hogy hogyan szereztek tudomást a rongálásról, és hogyan sikerült a gyorsan elégő plakátokról fotóhoz jutniuk.

„A helyi kampányfőnökünk szokásos ellenőrző körútját végezte a városban, azt keresve, hogy hol kell megigazítani a helyükről lecsúszott plakátokat. Ekkor futott bele a lángoló és felgyújtott habkarton táblákba, majd értesítette a hatóságokat, és megvárta őket a helyszínen” – írta válaszában Csuzda Gábor.

A Fidesz feljelentést tett, az Ózdi Rendőrkapitányság pedig azt írta a Telexnek, hogy rongálás gyanúja miatt nyomozást rendeltek el.

Frissítés: Ózd polgármestere, Janiczak Dávid a Facebook-oldalán reagált a plakátégetési ügyre. Azt mondta, visszautasítja a helyi Fidesz és Riz Gábor országgyűlési képviselő vádját, miszerint a politikai ellenfeleik rongálták meg a plakátjaikat. „Soha az életben nem jutna ilyen az eszünkbe, mindenfajta rongálást elítélek” – mondta Janiczak, hozzátéve, hogy elfogadhatatlannak tartja az alaptalan vádaskodást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!