Két kiskorú fia is segített anyjuknak kirabolni egy 76 éves baranyai férfit

2024. május 9. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Másodfokon jogerős ítélet hozott a Pécsi Törvényszék egy rablás ügyében, ami még 2022 nyarán történt egy baranyai településen. Az elsőrendű vádlott nőnek nyolc kiskorú gyermeke van, közülük ketten szintén több hónapos fegyház, illetve fogház büntetéssel néznek szembe.

A rablásban a nőnek a férje (másodrendű vádlott), illetve a fiútestvére (harmadrendű vádlott) is részt vettek. A nő két éve júliusban lefeküdt egy 76 éves férfival, akivel már több éve folytatott szexuális viszonyt. A férfi elmesélte a nőnek, hogy tűzifát fog vásárolni, ezért nagyobb összegben van az otthonában készpénz. A nő még aznap este ismét meglátogatta az idős férfit, de akkor már nem egyedül érkezett.

Időközben ugyanis férjével, testvérrel és két fiával megbeszélte, hogy el kellene lopni a tűzifára szánt pénzt, ezért a nő testvére rárúgta a sötétben botorkáló idős férfira a bejárati ajtót. Majd a testvére és két fia ütni, rugdosni kezdték, és lábbal leszorították a bal kezét, hogy ne érhesse el a pénztárcáját.

Elvették a pénzét – összesen 155 ezer forintot –, valamint bankkártyáját és az igazolványait. Ezután visszamentek a kocsihoz, amivel érkeztek, és elhajtottak a háztól. A bankkártyával megpróbáltak 500 ezer forintot leemelni a 76 éves férfi számlájáról, de mivel nem ismerték a PIN-kódot, ez nem sikerült, így üres kézzel távoztak a pécsi ATM-től. Később a pénztárcát, a férfi minden benne lévő iratával együtt elégették.

Az idős baranyai férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a bal vállán pedig maradandó sérülések keletkeztek. A nőt tizenegy év és hat hónap, férjét nyolc év, testvérét pedig kilenc év hat hónap fegyházra ítélték, valamint mindhármójukat tíz évre eltiltották a közügyektől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!