Donald Trump védője: Pénzt akart szerezni a pornószínésznő, ezért vallott Trump ellen

2024. május 10. – 05:36

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön ismét meghallgatták Donald Trump hallgatási pénzes perében a főszereplőt, Stormy Daniels (valódi nevén Stephanie Clifford) pornószínésznőt – írja a CNN. A volt elnök védőügyvédje, Susan Necheles azzal vádolta meg a felnőttfilmsztárt, hogy pénzt akart szerezni, ezért találta ki, hogy lefeküdt a volt elnökkel.

Daniels korábban azt mondta a bíróságon, hogy évekkel ezelőtt lefeküdt Donald Trump volt amerikai elnökkel és mostani elnökjelölttel, azonban a kettővel ezelőtti kampányban lefizették a vád szerint, hogy ne nyilatkozzon erről sehol semmit. Mivel ez kampányköltésnek minősülhet, eljárás indult az ügyben.

Daniels csütörtökön azt mondta: az eset valóban megtörtént, annak ellenére is, hogy ellentmondásokkal szembesült beszámolójának néhány apró részletében.

„Ha ez a történet nem lenne igaz, akkor sokkal jobban megírtam volna” – mondta Daniels a Trumppal való találkozásáról.

Az eset 2006-ban történt, a most 45 éves Daniels pedig tíz évvel később kapott 130 ezer dollárt hallgatásáért. Daniels elmesélte, a kaliforniai Tahoe-tónál rendezett golfverseny után találkoztak Trump villájában, majd a pornóiparról beszélgettek. Trump megígérte neki, beválogatja majd valóságshow-ja következő évadába is. Trump továbbra is tagadja a történteket.

Trump előszeretettel posztol a tárgyalások alakulásáról a Twitteren.

A bíró még hétfőn újabb hírzárlatot rendelt el, és a határozat megsértéséért további 1000 dollár bírságot szabott ki, valamint börtönnel fenyegette meg Trumpot, ha a továbbiakban is megsérti az üggyel kapcsolatban kirótt nyilatkozattételi korlátozást.

A határozat keretében Donald Trump és képviselői nem említhetik nyilatkozataikban a vád tanúit, valamint az esküdteket. A volt elnöknek és ügyvédeinek az az álláspontjuk, hogy a nyilatkozattételi tilalom megsérti Donald Trump alkotmányban biztosított jogát a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságához.

A volt elnököt múlt héten már 9 ezer dollárra bírságolta a bíró a hírzárlat megszegéséért, tehát a volt elnök eddig 10 ezer dolláros büntetést szedett össze a tárgyalás alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!