Udvaros Dorottya a Nemzetiből való távozásáról: Nincs bennem harag vagy kétségbeesés

2024. május 7. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Udvaros Dorottya is részt vett a magyar sportolók olimpiai formaruhájának bemutatóján hétfőn. A Femcafénak arról is beszélt a rendezvényen, hogyan érinti a Nemzeti Színházból való távozása. „Nehéz erről összeszedetten beszélni, mert valahányszor belépek az öltözőmbe, és ott látom, mondjuk így, idézőjelben, az elmúlt 22 év hordalékát. Az embernek a színház a második otthona. A régi próbacipőim, a régi példányaim, a próbaruhák, a régi plakátok, szóval annyi minden kötődés van. Szerintem még nem is tudom felfogni pontosan, hogy lesz egy pillanat, amikor össze kell majd csomagolni.”

A Kossuth-díjas színész a Magyar Hangnak adott interjúban beszélt először arról, hogy a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését, ezért 22 év után otthagyja a társulatot. Vidnyányszky tagadja, hogy ez történt. Az Origónak azt állította, hogy Udvarosnak határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal.

Udvaros Dorottya a Femcafének arról is beszélt, hogy nincs benne harag vagy kétségbeesés a távozása miatt. „Azt gondolom, hogy 22 év hosszú idő, de egyszer minden véget ér. És lehet, ahogy az ajtó helyett, ami most becsukódott, kinyílik majd egy másik. Erre próbálok fókuszálni.” Még nem gondolkodott azon, hol folytatja a karrierjét, de biztos, hogy nem fog otthon ülni és szomorkodni. Vidnyánszky Attiláról nem akart nyilatkozni, mert „az ember nem akar öri hariban maradni senkivel, pláne olyannal, akivel sokszor dolgozott már együtt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!