Az újpesti önkormányzat szerint politikai utasításra tartottak házkutatást a médiacégénél

2023. június 29. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az újpesti önkormányzat szerint „politikai utasításra, mondvacsinált indokokra hivatkozva” indítottak eljárást a önkormányzat médiacége, az Újpesti Sajtó Kft. ellen. Ahogy arról a 24.hu beszámolt, múlt hét végén a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói házkutatást tartottak a cégnél.

Az Újpesti Sajtó Kft. jelenlegi ügyvezetője, Ungi Veronika a lapnak azt mondta: a rendőrök azért jelentek meg a cégnél, mert „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” keresték, amiket átadtak a rendőrségnek. A BRFK sajtóosztálya a 24.hu-nak azt írta, hogy

hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

Az önkormányzat szerint a Fidesz „célba vette” az ellenzéki vezetésű újpesti önkormányzatot, és az a céljuk, hogy a következő önkormányzati választásokig közbeszédben tartsák az „általuk kreált ügyet”.

„Olyan ürügyet kerestek, mely alapjaiban cáfolható” – áll a közleményben.

A BRFK Szabó Balázs független – korábban jobbikos – önkormányzati képviselő májusi feljelentése nyomán rendelt el nyomozást az újpesti polgármester, a Momentum színeiben megválasztott (azóta a DK fővárosi frakciójában politizáló) Déri Tibor imázsvideóinak ügyében.

Szabó szerint a 2019-es önkormányzati választás után az újpesti médiacégen keresztül a Glokalis Kft.-t bízták meg, hogy videótartalmakat gyártson a polgármester szereplésével. A képviselő szerint a cég havi hét videóra kapott szerződést, darabonként nettó 180 ezer forintért, tehát száznál is több videónak kellett volna elkészülnie. Szabó szerint viszont ezeknek a nagy részét nem publikálták és a kérésére sem adták ki.

„Visszautasítunk minden valótlan állítást, ugyanis minden munka elkészült, és az Újpesti Sajtó Kft. birtokába került. A BRFK munkatársainak minden kért anyagot maradéktalanul rendelkezésre bocsátottunk és a továbbiakban is mindenben együttműködünk velük” – írja az önkormányzat.

Az önkormányzat sajtóosztálya a 24.hu kérdésére azt válaszolta, a cég 2020-tól 102 videót készített közéleti témákról, amelyeknek a jelentős része most is megtalálható különféle online felületeken, a többi pedig későbbi felhasználásra rendelkezésre áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!