Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában

A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.

Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?

Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?

Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs

A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan...

A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén

Az Elfelejtett magyar konyha öt ételét dolgozta fel a Madhouse Bistro konyhája, olyan, a könyv nyomán készült kevésbé ismert fogásokat lehet kipróbálni, mint a Levelensült, a Bálmos és a Tárkonyos.

Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!

Tudja, mi az a boszorkánypogácsa, katakönyöke és nyögvenyelő? Egy olyan szakácskönyvet készítettünk el, aminek ötletgazdája Jókai Mór volt, de a kivitelezés 162 évet csúszott.

Az első friss gyümölcs a hosszú tél után

A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...

Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek – avagy a tökéletes maceszgombóc titka

Nem csak mi szeretünk gombóccal enni mindenféle levest, ez a szenvedély univerzális. De hogyan lesz a maceszgombóc és hazai rokona, a grízgombóc tökéletesen lágy?

Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt

Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.

A rakott kel megdicsőülése, és ami a kelkáposztából lehet

Megint egy alábecsült, kevésbé divatos zöldséget és a belőle készülő egyik ikonikus ételt igyekszünk népszerűsíteni. A rakott kelkáposzta egy karakteresebb változatban, és minden, ami még a maradék...

Ötödére csökkent ételhulladék és gombapörköltet faló gyerekek: nagy siker a svédasztalos menza

Sándorfalván nézte meg a DW stábja, hogy üzemel a gyakorlatban egy olyan menza, ahol a gyerekek maguknak szedhetnek.

Kövess minket Facebookon is!