Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele

A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.

Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?

Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...

Mind másképp főzzük a húslevest, és ez összeköt minket

Európában mi, magyarok szeretjük legjobban a húslevest, egészen Kelet-Ázsiáig kell menni hasonló szenvedélyért. Meghatározható-e a magyar húsleves, vagy tényleg minden fazékban más fő?

Ha beég az agyadba a fetás tészta képe, muszáj megsütnöd

Hogyan történhet meg az, hogy egy szimpla tészta elkészítését bemutató videót több százmilliószor néznek meg? Mitől lesz a közösségi médiában kirobbanóan népszerű egy étel, és érdemes-e ezekre a...

Miért akarunk az égvilágon mindent kirántani?

Kis túlzással bármit találunk, azt örömmel panírozzuk be és sütjük ki olajban. Ám ezt egyáltalán nem olyan régóta tesszük, nem mi találtuk ki, ráadásul rajtunk kívül rengeteg más nemzetnek éppúgy a...

Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?

Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...

Kipróbáltuk a bolygómentő étrendet, hogy milyen sok zöldségen és kevés húson élni

Milyen lesz az életünk, ha mikroszkopikus napi mennyiségben eszünk húst, halat, tojást és tejterméket? Kipróbáltuk, milyen a jövő étrendje szerint élni. Úgy tűnik, éhen nem halunk majd, de nagyon...

Kövess minket Facebookon is!